Ik ben een freelance journalist die al bijna tien jaar verslag doet over en vanuit het Midden Oosten.

In 2018-2019 woonde en werkte ik een jaar in het Syrische Damascus als communicatiemedewerker voor UNRWA, de hulporganisatie voor Palestijnse vluchtelingen van de VN. Daarover schreef ik het boek 'Vier Seizoenen in Damascus' dat in 2020 bij Uitgeverij Thomas Rap verschijnt.

 

Toen veel Syriërs de hoop opgaven en in 2015 massaal naar Europa trokken, ging ik mee. In deze serie zie je hoe ik meereisde van Thessaloniki in Griekenland naar Calais voor de televisiezender France 24. Ik deed verslag van de mensensmokkel vanuit Turkije en voor de Correspondent schreef ik over hoe hopeloos de situatie is voor  vluchtelingen die gestrand zijn in Griekenland. Nog steeds keer ik regelmatig terug naar de regio voor reportages. Verder richt ik me vooral op migratie en radicalisaring.

Na mijn studies Arabisch en politicologie verhuisde in in 2011 naar Beiroet. Daar werkte ik vier jaar lang als freelance correspondent voor onder meer Trouw, De Groene Amsterdammer, De Persdienst, The Independent en France 24 Vanuit mijn standplaats in Beiroet zag ik de hoop van het begin van de Syrische opstand  omslaan in een oorlog met een duizelingwekkend aantal spelers. En ik volgde de ontwikkeling van de vluchtelingencrisis, eerst in de buurlanden vanSyrië, en daarna in Europa. Nog steeds keer ik regelmatig terug naar de regio voor reportages. Verder richt ik me vooral op migratie en radicalisaring. Op de Nederlandse radio ben ik vaak te gast bij onder andere Bureau Buitenland.

Ik ben te boeken voorlezingen over Syrië, het Midden Oosten, het leven als correspondent en de migratiecrisis.