top of page

Als freelance journalist doe ik al bijna tien jaar verslag over en vanuit het Midden Oosten. Nog steeds keer ik regelmatig terug naar de regio voor reportages. In Nederland schrijf ik voor Trouw  vooral over vluchtelingen, migratie en internationaal recht. Op de radio ben ik vaak te horen bij onder andere Bureau Buitenland. Verder modereer ik regelmatig conferenties en panels.

In 2018-2019 woonde en werkte ik een jaar in het Syrische Damascus als communicatiemedewerker voor UNRWA, de hulporganisatie voor Palestijnse vluchtelingen van de VN. Daarover schreef ik het boek 'Vier Seizoenen in Damascus' dat in 2020 bij Uitgeverij Thomas Rap is verschenen.

 

Toen veel Syriërs de hoop opgaven en in 2015 massaal naar Europa trokken, ging ik mee. In deze serie zie je hoe ik meereisde van Thessaloniki in Griekenland naar Calais voor de televisiezender France 24. Ik deed verslag van de mensensmokkel vanuit Turkije en voor de Correspondent schreef ik over hoe hopeloos de situatie is voor  vluchtelingen die gestrand zijn in Griekenland.

Na mijn studies Arabisch en politicologie verhuisde in in 2011 naar Beiroet. Daar werkte ik vier jaar lang als freelance correspondent voor onder meer Trouw, De Groene Amsterdammer, De Persdienst, The Independent en France 24 Vanuit mijn standplaats in Beiroet zag ik de hoop van het begin van de Syrische opstand  omslaan in een oorlog met een duizelingwekkend aantal spelers. En ik volgde de ontwikkeling van de vluchtelingencrisis, eerst in de buurlanden van Syrië, en daarna in Europa.

Ik ben te boeken voor lezingen over Syrië, het Midden Oosten, het leven als correspondent en de migratiecrisis. Ook modereer ik regelmatig events, van conferenties voor 200 man tot intieme ontbijtsessies.


 

bottom of page