top of page
boek.png

In maart 2018, als de oorlog in Syrië zijn achtste jaar ingaat, verhuist Fernande van Tets naar Damascus. Terwijl om haar heen het Syrische leger de laatste opstandige gebieden door middel van uithongering en bombardementen tot overgave dwingt, leeft zij als communicatiemedewerker voor de Verenigde Naties in de weelde van het Four Seasons Hotel, met de geheime dienst in de lobby.

 

Tijdens het zogeheten ‘jaar van de overwinning’ ziet ze wat die overwinning gekost heeft: een land in puin en een bevolking op drift. Ze praat met Syriërs over hoe zij de toekomst zien – van de angst om te verdwijnen in een Syrische gevangenis tot het vinden van een geschikte partner nu zoveel mensen dood of gevlucht zijn. Syrië stuurt aan op de terugkeer van vluchtelingen uit het buitenland, en ook in Nederland vinden we dat het tijd is voor de Syriërs om naar huis te gaan. Maar wat is er voor hen nog om naar terug te keren? Fernande van Tets schetst een indrukwekkend en huiveringwekkend beeld van een land waar het leven niet vanzelfsprekend is.

Koop jouw exemplaar bij je lokale boekhandel of bestel het boek hier bij boekhandel Athenaeum.

ABC buitenland journalistiek.jpg

Altijd al correspondent of reizend journalist willen worden? Droom jij van een leven in het buitenland? In dit handboek geven correspondenten 26 unieke inzichten in het correspondentschap en de buitenlandjournalistiek. Van de 'A van Avontuur' tot de 'Z van Zzp'en' leer je alles over het leven en werken buiten de grenzen van Nederland. Met bijdragen van oa Fernande van Tets, Niels Posthumus, Saskia Houttuin en Michiel Driebergen.

Bestel hier
 

bottom of page